04 de novembre de 2008
04.11.2008
EUA

El poble més «matiner» en la jornada electoral dóna la seva primera victòria a Obama a New Hampshire

04.11.2008 | 10:24

El petit poble de Dixville Notch, de només 75 habitants i ubicat a New Hampshire, ha donat avui la primera victòria al candidat demòcrata a la Casa Blanca, Barack Obama, que ha aconseguit 15 dels vots, davant dels sis obtinguts pel seu rival directe, el republicà John McCain.

La població d'aquesta població, tradicionalment republicana, va començar a votar a mitjanit de dimarts, segons informacions de la CNN recollides per Europa Press. Per primera vegada des del 1968, els seus habitants van optar majoritàriament per l'opció demòcrata, alguna cosa que casualment podria repetir-se en alguns dels Estats més representatius, si es compleixen els sondejos.

Dixville Notch va començar amb aquesta curiosa tradició d'avançar-se a tot el país el 1960 i s'hi va sumar el 1996 Hart's Location, un altre poble també de New Hampshire. Aquest avançament desperta l'atenció dels mitjans i, si es compleixen els fets en els dos últims comicis, quan George W. Bush va aconseguir el suport majoritari dels electors d'aquesta població, Obama podria convertir-se en el pròxim president dels Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema