Fernando García, pare de Miriam García, una de les tres nenes d'Alcàsser assassinades el 1992, s'enfronta a una pena de 16 anys de presó per desqualificar el fiscal, els forenses i els tres magistrats del tribunal en un programa de Canal 9 emès mentre va durar la vista oral contra l'autor del crim. El judici per calúmnies i injúries se celebrarà el proper dia 17, i en ell també compareixeran com a acusats l'advocat Juan Ignacio Blanco, per al qual també es demanen 16 anys de presó, la presentadora del programa emès per la televisió pública valenciana, Amalia Garrigós, i el director del mateix, Ferrán Pérez, per als quals el fiscal sol·licita sengles penes de 4 anys de presó.

Per a Garrigós i Pérez el fiscal també demana 64.800 euros de multa i inhabilitació per exercir la seva professió durant el temps de presó en considerar-los cooperadors necessaris.

Durant la celebració del judici contra Miguel Ricart pel triple crim d'Alcàsser en la Secció Segona de l'Audiència de València, entre maig i juliol de 1997, Canal 9 va emetre cada tarda un programa titulat El judici d'Alcàsser.

En aquestes tertúlies es van estar proferint expressions del tot malicioses respecte les actuacions del fiscal del cas, Enrique Beltrán, que llavors era fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.