La jutgessa del cas Astapa contra la presumpta trama de corrupció municipal destapada a l'Ajuntament d'Estepona (Màlaga), Isabel Conejo, va mantenir ahir la imputació per un delicte de suborn contra l'empresari Francisco Javier Merino de la Cuesta, marit de l'actriu i model Mar Flores. Segons van informar fonts judicials, al marge de Merino també van prestar declaració davant la instructora la cosina germana de l'exalcalde Antonio Barrientos, per a la qual es manté la imputació per blanqueig de capitals, la mateixa que es va mantenir contra el seu germà Carlos Barrientos, al qual a més se li imputen els presumptes delictes de suborn i tràfic d'influències.

L'empresari va sortir cap a les tres de la tarda, després d'una compareixença davant la magistrada que va durar poc més d'una hora. A la sortida de la seu judicial, va negar que se li imputés cap càrrec, però fonts judicials van confirmar que se li imputa un presumpte de delicte de suborn. Segons altres fonts, Merino hauria fet pagaments a determinats responsables municipals ja imputats.

Un home de 70 anys i el seu fill, de 26, van morir ahir tarda en patir infarts al parc d'Hivern d'Oviedo en un interval de poques hores. Una filla de l'home de 70 anys va trucar poc després de les tres de la tarda al 112 per avisar que el seu pare havia caigut quan es trobava en uns lavabos públics del parc, segons li havia comentat el seu germà, que es trobava al lloc.

El jove havia sortit a la recerca del seu pare juntament amb un amic en veure que aquest no tornava, i el va trobar mort en els lavabos públics del parc, on ja havien arribat agents de la Policia Municipal després de l'avís d'un ciutadà que una persona s'havia quedat tancada en els mateixos.

En el 112 van demanar a la jove el telèfon del seu germà perquè els facilités dades de la situació en aquell moment i van aconseguir contactar amb ell, encara que després d'uns minuts de conversa la trucada es va tallar en patir el jove un desmai.

El 112-Astúries va enviar al lloc una dotació del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) amb una ambulància de suport vital bàsic, encara que el personal sanitari només va poder certificar les dues defuncions. Els dos cadàvers van ser traslladats a l'Hospital Central d'Astúries, on se'ls practicarà l'autòpsia en les properes hores per certificar les causes de les seves morts.