05 de novembre de 2008
05.11.2008

Michelle Obama també fa història

05.11.2008 | 13:24
Obama i la seva familia.

De la mateixa manera que el seu marit, Michelle Obama també va fer història ahir, tot i que de manera involuntària, i es convertirà en la primera afroamericana a ser primera dama del país, un càrrec que tot i que no té caràcter oficial, ni funcions específiques ni un sou remunerat, ha anat agafant cada vegada més pes amb els el pas dels anys.

Des de Martha Washington fins a Laura Bush, moltes han estat les dones de presidents que han passat per la Casa Blanca. En un primer moment el seu paper es limitava a ser l'amfitriona dels sopars i festes al palau presidencial, a més de marcar la moda, per a poc a poc a anat implicant-se en activitats humanitàries.

Després d'Eleanor Roosevelt, que es va convertir en "els ulls i sentits" del seu marit, Franklin Roosevelt, en estar aquest postrat en una cadira de rodes, les primeres dames van anar implicant-se encara més en qüestions polítiques, sobretot d'índole social --educació, sanitat, medi ambient--.

Michelle Obama, de 44 anys, va néixer en una família humil de Chicago, filla d'una secretària i d'un treballador de la planta d'aigua de la ciutat, i es va criar en un apartament d'un únic dormitori en un barri predominantment negre. Tot i això, el fet que acudís a una escola racialment mixta va fer que es barregés amb facilitat amb noies de la seva edat blanques. De fet, ella mateixa ha reconegut que va ser a la universitat on va adonar-se'n que era negra.

A Princetown, va fer una tesi sobre com els estudiants negres desitjosos d'entrar en un món blanc podien mantenir-se aferrats a la seva cultura i arrels, per a continuació graduar-se en Dret a Harvard. A continuació, Michelle Obama va entrar a treballar en un bufet d'advocats, on coneixeria al que avui és el seu marit. Actualment, és la vicepresidenta de l'hospital de la Universitat de Chicago, un treball a temps parcial que li deixa temps per cuidar de les dues filles del matrimoni, Malia, de 10 anys, i Sasha, de 7.

Michelle ha assegurat que "el servei a la comunitat ha estat una gran part de la meva vida", alguna cosa en què coincideix amb Barack Obama. Durant la campanya, ha tingut un paper cada vegada més important, no limitant-se només a presentar el seu marit, sinó que ha protagonitzat nombrosos actes en solitari i concedit entrevistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema