El president de l'eurocambra, l'alemany Hans-Gert Pöttering, ha felicitat per carta al demòcrata desitjant-li que tingui 'tots els èxits en un moment crític' després que la seu triomf hagi 'demostrat un cop més l'extraordinària capacitat de renovació que s'ha manifestat de forma evident en altres moments difícils de la història'. També la presidència francesa de la UE ha enviat a Obama les seves 'més caloroses felicitacions' per una victòria que veu com 'la promesa d'una aliança transatlàntica reforçada al servei dels valors universals'.

'Perquè el món aspira a la pau i a l'estabilitat, la UE veu en aquesta elecció la promesa d'una aliança transatlàntica reforçada al servei dels valors universals que inspiren als pobles d'Europa i dels Estats Units i permeten afrontar plegats els reptes del segle XXI', defensa un comunicat emès per l'Elisi. La presidència de torn francesa assegura que els 27 estan disposats a treballar 'estretament' amb la Casa Blanca 'amb un esperit de confiança mútua i de diàleg'.

Pöttering assegura en la seva carta a Obama que 'si oferís un discurs davant el Parlament Europeu en la seva primera visita a Europa donaria un excel·lent missatge als ciutadans de la UE'. De fet, des de 1985 u0096quan Ronald Reagan era a la Casa Blancau0096 cap president nord-americà no compareix a Estrasburg. En el mateix sentit que Pöttering i que la presidència francesa s'han posicionat aquest dimecres la majoria de grups polítics de l'eurocambra. El líder dels eurodiputats socialistes espanyols, Enrique Barón, ha confiat que el triomf d'Obama obri una 'nova etapa' i doni 'un impuls a les relacions transatlàntiques' i 'al multilateralisme' per resoldre els conflictes internacionals.

També l'Alt Representant de la UE per a la Política Exterior i la Seguretat Comuna, Javier Solana, ha advertit a Obama que per resoldre els problemes mundials actuals 'cal cooperació, és necessari el multilateralisme'. Obama, ha celebrat Solana, 's'ha presentat a les eleccions amb una agenda pel canvi i aquest canvi és el que ara necessitem per resoldre els molts problemes que tenim'. El cap de la diplomàcia europea ha admès que tot i que les relacions entre Brussel·les i Washington 'són molt bones' és cert que 'poden millorar amb una nova administració'.