Amb un aplaudiment, un miler de persones van acomiadar ahir en un funeral d'Estat el secretari de Governació (Interior) de Mèxic, Juan Camilo Mouriño, i als altres vuit ocupants de l'avioneta que es va estavellar dimarts a la capital mexicana. El president de Mèxic, Felipe Calderón, va retre així homenatge a qui va ser el seu més estret col·laborador i íntim amic en un acte amb una magnitud que no es recordava des dels funerals el 1994 del secretari general del Partit Revolucionari Institucional (PRI), José Francisco Ruiz Massieu, mort en atemptat.

Aquell acte, com el d'ahir, va tenir lloc al camp Mart, una instal·lació militar ubicada a l'oest de la ciutat, molt a prop d'on va caure a terra l'avioneta, lloc al qual van acudir els presidents del Senat, la Cambra de Diputats, la Suprema Cort de Justícia i dels principals partits polítics de Mèxic, entre d'altres autoritats.

Els fèretres, coberts amb banderes de Mèxic, van ser carregats cadascun per sis membres de la Guàrdia Presidencial i escortats per dos agents de la policia federal, davant d'una cort de sis companyies militars i dues bandes de guerra.

El pare i la germana del ministre de Governació de Mèxic van arribar ahir a la tarda a la capital mexicana. Els familiars van arribar a l'aeroport de la Ciutat de Mèxic en un vol comercial per assistir als funerals de Mouriño.