Almenys 80 persones, entre nens i adults, han mort per l'ensorrament, divendres, d'una escola en el sector de Petion Ville, a l'est de la perifèria de Port-au-Prince, segons un nou balanç ofert ahir per les autoritats. El ministre de Joventut i Esport, Evens Lescouflair, qui dirigeix un comitè de rescat, va dir a la premsa que 164 persones més van resultar ferides en desplomar-se l'edifici de l'escola, de tres pisos.

L'Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional (USAID) va enviar un equip d'emergència i 14.000 tones en material de rescat a la localitat haitiana de Petion Ville, on almenys 80 persones, la majoria nens, van morir en ensorrar-se una escola.

El primer equip enviat va arribar ja al lloc dels fets, va informar l'Agència governamental en un comunicat, i s'esperava que al llarg del dia d'ahir arribés un altre compost per quatre experts en desastres. La USAID va activar el primer equip de busca i rescat, compost per 38 persones, quatre gossos i 14.000 quilos de material de rescat i que va partir cap a Haití.

"Aquesta és una situació tràgica, sobretot perquè es tracta de nens. Estem treballant juntament amb el Govern haitià, per proporcionar assistència immediata en els treballs de rescat", va indicar l'administradora de la USAID, Henrietta Fore.