L'economia va centrar ahir el primer missatge radiofònic que va donar a la nació Barak Obama, ja no com a candidat demòcrata, sinó com a president electe dels Estats Units, en el que va demanar unitat per resoldre la crisi financera.

Un dia després que l'economia fos el tema principal de la seva primera roda de premsa després de la victòria del 4 de novembre, Obama va reiterar la necessitat d'una "ràpida acció" per superar la greu crisi que travessa el país. En la seva al·locució va insistir que prendrà les mesures necessàries contra la crisi i va subratllar que, encara que George W. Bush segueix sent el president, ja està preparant un equip que estigui llest per treballar de manera immediata després d'assumir el càrrec el 20 de gener.

D'altra banda, Obama va recordar les milers de famílies que s'han quedat sense ocupació en aquest últim any i que "estan lluitant per poder pagar les seves factures i conservar les seves cases". Segons les dades publicades divendres pel Departament de Treball, l'octubre 240.000 persones van perdre la seva ocupació, i del començament d'any ençà s'han destruït 1,2 milions de treballs als EUA, el que eleva la xifra de desocupats a prop de 10 milions. Obama va assenyalar que s'han pres algunes accions importants, però "necessitarem fer més durant la transició".

En primer lloc, el país necessita "un pla de rescat per a la classe mitjana". També s'avaluarà el pla de rescat que va aprovar el Congrés el mes passat per assegurar-se que està donant els resultats esperats i que les empreses que estan rebent assistència del govern no s'estan lucrant. "Els Estats Units és un país fort i resistent. Sé que tindrem èxit si deixem de banda el partidisme i treballem junts com a nació", va solemnitzar el president electe.