11 de novembre de 2008
11.11.2008

Els bancs demanen a Zapatero més control del sistema financer mundial

Els responsables bancaris van posar les seves entitats com a exemple de solvència devant el sistema internacional

11.11.2008 | 01:00
Zapatero es va reunir ahir amb els representants de les quatre principals entitats financeres d´Espanya.

Els responsables de les principals entitats financeres espanyoles van demanar ahir al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que exposi en la cimera de Washington la necessitat d'augmentar els controls i la supervisió del sistema financer internacional.
A la reunió que Zapatero, acompanyat pel vicepresident segon, Pedro Solbes, va tenir a la Moncloa amb els presidents del Banc de Santander, el BBVA, La Caixa i Caja Madrid, aquests van destacar l'experiència de més de 30 anys del control i supervisió del sistema financer espanyol i van posar les seves entitats com a exemple de solvència davant el sistema internacional.
Els responsables bancaris, que van exposar a Zapatero les fórmules amb les quals a Espanya s'asseguren les inversions i els dipòsits, van valorar el document que la Unió Europea va aprovar divendres passat i que recull les propostes de la UE a defensar en la cimera, va informar el Govern en un comunicat, per trobar-lo "ajustat a l'actual situació econòmica".
No obstant això, van considerar que el document de la UE ha de ser "més precís" en alguns aspectes.
Durant més d'hora i mitja, Zapatero i Solbes van departir amb el president del Santander, Emilio Botín; el del BBVA, Francisco González; el de La Caixa, Isidre Fainé, i el de Caja Madrid, Miguel Blesa.
A la reunió, el cap de l'Executiu va explicar als responsables de les entitats bancàries la posició que Espanya té davant la crisi internacional i les idees que pensa plantejar el pròxim dia 15 a Washington.
Segons Moncloa, les reflexions i aportacions que els responsables bancaris van fer a Zapatero van estar sobretot orientades en la necessitat que hagi més controls i supervisió en el sistema financer internacional.
També li van relatar les seves experiències davant la tasca de supervisió i regulació que desenvolupa el Banc d'Espanya.
En aquest sentit, el president del Govern i els responsables bancaris van parlar de les "bones pràctiques" que tenen els bancs espanyols després dels esmentats 30 anys d'experiència en supervisió i control, i van coincidir que són un exemple de solvència en el món.
Botín, González, Fainé i Blesa van expressar al president del Govern el seu suport a la presència d'Espanya en la Cimera del G-20, i van intercanviar impressions sobre els treballs que ha iniciat el Govern davant aquesta reunió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema