11 de novembre de 2008
11.11.2008
EUA

Obama no assistirà a la cimera del G20

11.11.2008 | 10:03
Obama no assistirà a la cimera del G20

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, no assistirà a la reunió que mantindran els líders internacionals del G20 i que se celebrarà el pròxim dia 15 a Washington, segons van confirmar ahir membres de l'equip del polític demòcrata, que posen fi a les especulacions sobre la seva possible presència.

El portaveu d'Obama, Robert Gibbs, va respondre rotundament després de ser preguntat sobre l'assistència del guanyador de les eleccions: "No. Ni a Xicago. Ni a Washington". En aquest sentit, va atribuir la posició que, tot i que a efectes pràctics el demòcrata és ja l'imminent inquilí de la Casa Blanca, "només hi ha un president en cada moment".

Algunes veus havien criticat precisament que fos l'actual president, George W. Bush, l'amfitrió d'aquesta cimera i que no s'afegís una invitació especial per al seu successor. En qualsevol cas, finalment Obama es convertirà en la gran absència, mentre dirigents internacionals intenten solucionar la crisi financera a una reunió que està cridada a refundar el capitalisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema