13 de novembre de 2008
13.11.2008
sud de Califòrnia

Els Estats Units farà el major simulacre de terratrèmols de la seva història per sobreviure'n a un d'aquí a 30 anys

13.11.2008 | 19:24

El sud de Califòrnia serà escenari avui, a partir de les 10.00 hores local, de la major simulació de terratrèmols de la història dels Estats Units perquè els ciutadans de la regió es trobin en condicions de fer front a un sisme de gran magnitud que es preveu que es produeixi d'aquí a 30 anys.

Amb 7,8 graus a l'escala Richter, i 5.000 vegades més gran que el terratrèmol de magnitud 5,4 que va sacsejar el sud de l'Estat el 29 de juliol, l'epicentre d'aquest sisme potencial se situaria a la falla de San Andrés. El mateix origen del terratrèmol que va destrossar San Francisco fa més d'un segle.

Segons afirmen els científics d'iniciativa ShakeOut, liderada per l'Earthquake Country Alliance amb el suport de l'Oficina de Seguretat Estatal de Califòrnia, les conseqüències d'aquest terratrèmol, conegut ja com 'Big One', es traduirien en un mínim de 2.000 morts, 50.000 ferits, i 200.000 milions de dòlars en danys materials.

Unes vides i béns que estarien amenaçats en els a penes dos minuts que duraria el moviment de terra. La major sacsejada es produiria als voltants de la falla, principalment a les valls Antelope i Coachela e Inland Empire, tot i que també s'estimen sacsejades en àrees pròximes a la costa com la vall de San Gabriel i la zona est de Los Angeles.

"Tret que prenguem mesures ara, hi haurà majors pèrdues de vides i propietats. L'objectiu de ShakeOut és ajudar a conscienciar i servir d'ajuda als ciutadans del sud de Califòrnia per preparar-se contra els grans terratrèmols del futur", expliquen des de l'organització en la seva pàgina web.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema