13 de novembre de 2008
13.11.2008
Hipòtesi

Estats Units tampoc veu indicis d'atemptat en la mort del ministre d'Interior mexicà

13.11.2008 | 11:59

L'ambaixador dels Estats Units a Mèxic, Antonio O. Garza, s'ha sumat a la hipòtesi ja defensada per l'executiu local i ha subratllat que experts nord-americans no han trobat cap indici en l'accident d'avioneta del passat dia 4 que va morir el ministre d'Interior mexicà, Juan Camilo Mouriño.

"Res a la gravadora de dades de vol de la cabina, o qualsevol altra evidència recuperada en l'escena del tràgic accident, indica que hagi estat causat per sabotatge o activitat criminal", ha assenyalat a través d'un comunicat, en què ha confirmat que la fase preliminar de les indagacions apunta a un "tràgic accident".

Alhora, l'ambaixador ha destacat la bona tasca portada a terme per les autoritats mexicanes, que estan actuant, segons el parer de Garza, amb professionalitat i transparència.

Al marge de les investigacions, els familiars dels 14 morts coneixeran durant aquesta setmana la indemnització a la qual tenen dret, segons ha informat la Secretaria de Governació. El pare d'Alan Cristian Vázquez, mort en el sinistre, ha destacat que les autoritats s'han mostrat a cada moment "molt accessibles" i ja els han confirmat que rebran una ajuda econòmica i col·laboraran "perquè els tràmits siguin de manera senzilla i ràpida".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema