La Fiscalia Anticorrupció investiga 15.000 operacions bancàries realitzades a través de gairebé un centenar de comptes corrents en les quals el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, figura com a titular, cotitular o persona autoritzada juntament a la seva dona i els seus fills, segons es desprèn de l'examen que porten a terme els pèrits d'Hisenda.

Aquest volum comptable suposa que el líder del PP, la seva dona i els seus fills van subscriure a l'any una mitjana de 3.000 moviments bancaris. O el que és el mateix, 250 operacions mensuals.

Durant aquest període, el matrimoni i els seus quatre fills van realitzar centenars de transferències bancàries l'origen i destí de les quals analitzen els experts de l'Agència Tributària per descobrir quines fonts d'ingressos van alimentar el supòsit increment patrimonial de la família.

En el seu anàlisi, els pèrits han descartat operacions menors que no tenen rellevància per al cas, com el pagament de les nòmines de Fabra als seus fills, i s'han centrat en les denominades "operacions creuades" que el president de Castelló i membres de la seva família han pogut realitzar des de l'any 99. Els experts en dret fiscal qualifiquen com operacions creuades aquelles "d'actiu i passiu" que es realitzen entre un client i un o més bancs. Mitjançant aquest sistema, el particular acudeix a l'entitat i aporta una suma com garantia per obtenir un crèdit o préstec per a ell, per a una persona de la seva confiança o una empresa pròpia o aliena.