13 de novembre de 2008
13.11.2008
Arribada

Més de 300 immigrants desembarquen a l'illa italiana de Lampedusa

13.11.2008 | 13:37

Més de 300 immigrants han desembarcat entre aquesta matinada i les primeres hores del dia a l'illa italiana de Lampedusa (sud), que és la més pròxima a les costes africanes.

La primera a ser detectada i gastada va ser una barcassa de reduïdes proporcions i en què viatjaven amuntegats uns 274 immigrants, entre ells 45 dones i onze menors.

L'embarcació va ser rescatada en una operació conjunta per la Marina militar, la Guàrdia Costanera i la Guàrdia de Finances d'Itàlia quan es trobava a unes sis milles de Lampedusa. Una vegada a terra, els immigrants van ser traslladats al centre d'acollida de l'illa.

El segon desembarcament va tenir lloc poc després de l'alba. Un grup de 32 immigrants, tots homes, van arribar directament i a bord d'una petita embarcació de fusta d'uns sis metres de longitud al port de Lampedusa.

Un cop allà, van ser conduïts a l'únic centre d'acollida de l'illa, on ara mateix s'està portant a terme el procés d'identificació i supervisió mèdica.

El descens de les temperatures no ha frenat l'arribada d'immigrants a Itàlia per via marítima, tot i els perills que aquest tipus de travessies comporta.

Segons l'informe donat a conèixer aquesta setmana per Fortress Europe, en el mes d'octubre van morir un mínim de 108 immigrants mentre intentaven arribar a Europa. Segons aquesta organització, que recull les dades de les víctimes de la immigració clandestina des de 1988, a dia d'avui els morts ascendeixen a 12.239, mentre que són 5.122 els immigrants desapareguts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema