El secretari del Tresor, Henry Paulson, va anunciar ahir que el Govern estendrà les seves ajudes a empreses no bancàries però que són importants en el finançament de les famílies, com les targetes de crèdit i les financeres d'automòbils.

Paulson, que va comparèixer ahir per donar una actualització de la marxa del pla de rescat del Govern de 700.000 milions de dòlars, va dir que aquest tipus d'empreses està també "tocant fons".

En concret, es va referir als fons garantits pel deute generat per les targetes de crèdit, els préstecs d'estudiants, i les financeres d'actes, i que són responsables del 40% del crèdit al consum als EUA.

"Aquest mercat, que és vital per al finançament i el creixement, ha arribat ja pràcticament a la paralització total", va indicar.

L'extensió d'ajudes a les empreses no bancàries és una de les tres noves vies d'actuació que el Tresor està estudiant portar a terme, setmanes després d'haver posat en marxa el pla de rescat econòmic de 700.000 milions de dòlars.

L'eix central d'aquest pla, va dir Paulson, és la injecció d'aquests diners en el capital social dels bancs en crisis.

El secretari del Tresor va reconèixer ahir per primera vegada que la compra d'actius "tòxics" relacionats amb les hipoteques, que va ser l'objectiu inicial del pla de rescat, no es portarà a terme.