El president de la Reserva Federal dels EUA, Ben S. Bernanke, va afirmar ahir que els diferents bancs centrals estaran en estret contacte i atents al desenvolupament dels esdeveniments per prendre les mesures addicionals que calguessin. "Els responsables de política monetària estaran en estret contacte, vigilant de prop el desenvolupament dels esdeveniments i llestos per donar passos addicionals", va dir Bernanke en la seva intervenció en una conferència de bancs centrals celebrada a Frankfurt.

Volatilitat dels mercats

El màxim responsable de política monetària dels EUA va subratllar que davant la continuada volatilitat dels mercats i l'evolució dels indicadors econòmics "els desafiaments continuen", pel que va destacar la importància d'aquest estret vincle amb els seus homòlegs de la resta del món "en temps com aquests", amb els qui va precisar que manté freqüents contactes telefònics.

"Les nostres consultes ens permeten estar al corrent de l'evolució dels esdeveniments en altres països, comparar les nostres anàlisis sobre el desenvolupament de les projeccions i aprofitar les diferents experiències i coneixements", va dir Bernanke. Sobre això, el president de la Fed va explicar que l'acció coordinada dels bancs centrals dels EUA, l'eurozona, el Regne Unit, Suècia, Suïssa i el Canadà adopatada el passat 8 d'octubre va ser deguda a la disminució de les pressions inflacionistes i l'increment dels indicadors d'un alentiment de les respectives economies. "A més, la retallada coordinat de tipus pretenia manar un fort senyal al públic i als mercats a costa de la nostra resolució per actuar units per fer front als desafiaments de la economia global", va concloure.