La senadora per Nova York, Hillary Clinton, va declinar ahir "especular" sobre la possibilitat de ser nomenada secretària d'Estat pel president electe Barack Obama i va remetre qualsevol pregunta a l'equip de transició del pròxim ocupant de la Casa Blanca. "No especularé ni diré res sobre la pròxima administració del president electe" va dir Clinton a l'inici d'una intervenció a la ciutat de Nova York sobre inversions públiques en el transport urbà.

La senadora i exprimera dama dels EUA, que va ser rival d'Obama a les primàries del Partit Demòcrata per a les eleccions a la Presidència del país, va dir a la premsa que "qualsevol pregunta sobre això han de dirigir-la a l'equip de transició" del president electe. El nom de Hillary Rodham Clinton com a possible cap del Departament d'Estat ha sorgit d'una informació de la pàgina d'Internet de la cadena de televisió NBC, que recollia declaracions de dos assessors assenyalant a aquest mitjà que la senadora "està sota consideració per ser secretària d'Estat".

El mateix mitjà va indicar que els qui coneixen a la senadora demòcrata per Nova York consideren que aquesta "possiblement" acceptaria el càrrec, però la seva oficina va dir que qualsevol decisió sobre la composició de l'entrant Gabinet correspon únicament al president que ha sortit electe i al seu equip.

Els mitjans de comunicació nord-americans fan conjectures sobre la possible composició del gabinet d'Obama i així per dirigir la diplomàcia nord-americana s'han referit als últims dies a altres noms, a més de la senadora Clinton.

En aquesta llista de possibles secretaris d'Estat hi ha també els noms del senador John Kerry, excandidat presidencial en 2004, i del governador de Nou Mèxic, el mexicà-americà Bill Richardson, i segons aquest mitjà, una altra opció podria ser l'exsenador Tom Daschle.