El constructor José Moreno, conegut com a El Pocero de Fuenlabrada, va cobrir a primera hora de la tarda d'ahir la quota dels 2.113 futurs propietaris dels seus habitatges barats en municipis del Sud de Madrid i del Nord de la província de Toledo. Segons va informar el mateix Moreno, encara dilluns i probablement dimarts seguirà anotant més reserves en el llistat de la seva cooperativa.

Moreno va indicar durant el matí d'ahir que encara no ha signat terra per construir els seus futurs habitatges, encara que va anticipar que les primeres 200 es començaran a construir el mes de gener vinent en una localitat madrilenya que no va voler revelar. El constructor va manifestar així mateix que només en l'última setmana ha rebut trucades de més de 40 propietaris oferint-li els seus terrenys perquè pugui aixecar els seus populars habitatges barats. "L'esperança no la trencarà ningú, després de les calamitats que han passat tots aquests joves durant una setmana, afarem que això es converteixi en realitat. D'aquí a uns dies us informaré perquè tenim terrenys de veritat. Hi haurà habitatge digne i barat per a tots", va manifestar.

Els aspirants als pisos van començar a apuntar-se de manera puntual i ordenada a les 10.00 hores. Els primers van ser la Teresa i el seu germà David, que van assegurar sentir-se "emocionats" i "molt cansats després d'una setmana molt dura i una nit molt freda" que van passar al ras. Tots dos estaven esperant des de les vuit del matí de diumenge passat.

Els futurs propietaris van aportar ahir 120 euros per a les "despeses de gestió" encara que, segons figura en el contracte fals que els va donar el constructor després d'inscriure's ahir al matí, en un termini breu de temps hauran d'abonar uns altres 60 euros com a "aportació al capital social de la cooperativa". Una vegada que els futurs propietaris accedeixin a una promoció concreta, començaran a fer els corresponents desemborsaments econòmics. Si opten a un pis de protecció oficial hauran d'abonar entre 9.000 euros i si és de renda lliure de 15.000. Després iniciaran el pagament de mensualitats d'entre 500 i 600 euros que aniran destinades al pagament del preu de l'habitatge.

El contracte estableix així mateix que, "si en el termini d'un any i per motius atribuïbles a la gestora", el sol·licitant no pot accedir a una promoció, se li tornaran els diners avançats.