La justícia francesa va començar ahir a interrogar a París els dos presumptes etarres detinguts el passat dia 12 al sud de França i als quals s'investiga per diversos delictes, entre ells el d'associació de malfactors amb fins terroristes, així com diversos robatoris a mà armada.

Els dos acusats, Ugaitz Astiz Arangoa i Joseba Mikel Olza Puñal, van començar a declarar al Palau de Justícia de la capital francesa dins de la investigació judicial oberta sota la jurisdicció de la jutgessa instructora Laurence Le Vert, van explicar fonts judicials.

Ambdós detinguts, que van ser traslladats a París el passat divendres des de la localitat de Tolosa (situada al sud del país), podrien ser imputats per quatre delictes: associació de malfactors amb fins terroristes, robatori a mà armada, transport i tinença d'armes i ús de documents falsos, van indicar les fonts. El magistrat antiterrorista encarregat del cas es pronunciarà sobre la inculpació de la parella, i a continuació serà un altre jutge, el de les llibertats i la detenció, qui decideixi sobre el seu eventual i més que possible ingrés a la presó.

Ugaitz Astiz Arangoa i Joseba Mikel Olza Puñal, que van declarar des del primer moment pertànyer a la banda terrorista ETA en ser detinguts per la gendarmeria francesa, són membres del denominat comando Urederra, que al mateix temps formava part de l'anomenat complex Donosti, desarticulat el passat mes de març a Espanya.

Tots dos pressumtes etarres van ser detinguts dimecres a Tarascon-sud-Ariège, prop d'Andorra, quan circulaven en bicicleta en direcció prohibida per una carretera. Els dos homes portaven armes -una pistola i un revòlver- i havien passat per les dependències policials de Tolosa.