Barack Obama, en la primera entrevista de televisió concedida des que va ser elegit president, va reiterar que està decidit a tancar la presó de Guantánamo i a canviar els interrogatoris que utilitzen les tropes nord-americanes, ja que s'assegurarà que "els Estats Units no torturen".

També va mostrar la seva intenció de retirar les tropes de l'Iraq, fet que espera poder planejar quan assumeixi el càrrec, però va precisar que aquests soldats calen per apuntalar la situació a l'Afganistan, on les coses són molt complicades.

En aquest sentit, va assegurar que continuarà la seva lluita contra Bin Laden, al qual vol "capturar o matar", ja que és el líder d'una organització "que planeja atacs contra objectius dels Estats Units".

Mesures econòmiques

Des de Chicago, Obama va concedir la seva primera entrevista després de ser elegit president, i per a l'ocasió l'elegida va ser la cadena CBS, i el presentador Steve Kroft l'encarregat de realitzar-la. L'entrevista, va estar marcat pels temes econòmics, als quals els va dedicar la majoria del temps.

El president electe va anunciar que el seu Govern no ha de preocupar-se pel dèficit públic en els pròxims dos anys, sinó d'intentar impulsar l'encallada economia.

A més va anunciar que existeix un consens entre els economistes republicans conservadors i els liberals esquerrans. "El consens és el següent: Hem de fer tot el possible perquè l'economia es mogui una altra vegada. Hem de gastar-nos els diners ara per estimular-la", va declarar Obama.

En aquest sentit, va destacar la importància que "no augmenti la recessió". Per a això, va anunciar que és molt important restaurar "la confiança, la transparència i l'obertura" del nou sistema financer. Però en cap moment qüestiona el capitalisme, ni assumir riscos per part de les empreses, ja que és el que ha fet "gran" l'economia nord-americana.

Incògnita sobre Hillary

D'altra banda, en referència al seu futur gabinet i la possible presència de la senadora Hillary Clinton, va admetre que s'hi havia reunit, però perquè la necessitava "per rebre assessorament" i que l'"aconsellés", i es va negar a explicar res més. En aquest sentit, també va anunciar que hi haurà republicans en el seu equip, però no va precisar quants.