En declaracions a la Cadena Ser, recollides per Europa Press, Rubalcaba ha recalcat que, precisament, "aquests dies" la banda voldrà enviar un missatge per dir que no està "tan feble", com ho va fer fa poc després de la desarticulació del comando Nafarroa.

El ministre ha afirmat que l'"error de llibre" comès per Txeroki en la duplicació de la matrícula del cotxe que va conduir a la seva detenció posa de manifest que "la pressió funciona" i els terroristes la "senten", perquè "quan un sent la pressió s'equivoca més fàcilment".

A més, ha destacat que després de l'arrest del cap de comandos d'ETA i de l'etarra Leire López Zurutuz, no s'han produït les "manifestacions massives" que tenien lloc fa deu anys quan es detenia dirigents etarres. "Qui els ha vist i qui els veu", ha afirmat el ministre.

En aquest sentit, Rubalcaba ha recalcat que ETA "acabarà quan els de les pistoles siguin a la presó i quan no hi hagi ningú que després d'una detenció surti a reivindicar la figura del detingut". Per això, ha advertit, cal seguir treballant al País Basc "aïllant políticament ETA, il·legalitzant els qui donen suport a la violència i dient als bascos que es pot defensar la independència del País Basc en el marc de la democràcia i de la llibertat sense matar, i que això és legítim, però que si agafen una pistola o pretenen utilitzar la violència" no se'ls "permetrà defensar absolutament res".