A última hora del matí la policia entrava, ahir, a la seu de Telecinco a Madrid amb la intenció de compilar tota la informació possible sobre la relació contractual entre la cadena de televisió i l'exalcalde de Marbella, Julián Muñoz, va informar fonts properes al cas. Els agents van actuar per odre del Jutjat d'Instrucció número 5 de Marbella, a la provincia de Màlaga, que instrueix el cas Malaya, que investiga la corrupció a l'Ajuntament andalús, en el qual està processat Julián Muñoz.

Un portaveu de Telecinco va confirmar l'existència del requeriment judicial, que la cadena atendrà com "totes les sol·licituds" que ha rebut de la Justícia, va explicar. La cadena havia programat per ahir a la nit una entrevista en exclusiva amb Muñoz, que al setembre va acumular la sisena condemna per delictes urbanístics comesos a Marbella mentre va ocupar responsabilitats polítiques a l'Ajuntament.

El jutge instructor del cas Malaya, Óscar Pérez, va sol·licitar en un providència dictada el 12 de novembre que les cadenes de televisió informessin al jutjat si tenien previst entrevistar l'exalcalde de Marbella, entre les quals hi figuraba Telecinco.

En aquest document, se'ls requeria que expliquessin també si Muñoz "ha estat contractat per la cadena o bé a través d'una productora o qualsevol persona física o jurídica", especificant "qui sigui el pagador de la retribució acordada i informació de qualsevol altre avantatge econòmic entregat o per entregar". Aquesta ordre judicial va dictar-se després que l'Ajuntament de Marbella ho demanés.