24 de novembre de 2008
24.11.2008

Gran èxit de participació en les eleccions locals celebrades a Veneçuela

Tant el Govern d'Hugo Chávez com l'oposició es mostraven ahir satisfets pel transcurs de la jornada

24.11.2008 | 01:00

El poble veneçolà va ser convocat ahir a les urnes per votar governadors, alcaldes i legisladors regionals. Els col·legis electorals van obrir sense cap mena de problema a les sis del matí, mentre els disset milions de veneçolans convocats eren cridats a escollir 603 càrrecs amb focs artificials i megafonia, sobretot a les barriades populars. Segons el Consejo Nacional Electoral (CNE), les expectatives d'afluència a aquests comicis ha estat "sobrepassada" i no han tingut lloc incidències destacables.
El cardenal i arquebisbe de Caracas, Jorge Urosa, demanava ahir a aquest organisme que entregués "el més aviat possible els resultats, i que hi hagués una actitud democràtica i de respecte als resultats", després de la"manca de transparència" en els últims comicis de reforma constitucional.
Per la seva part, el president veneçolà va afirmar ahir que "Veneçuela seguirà tenint un alt grau de governabilitat independentment dels resultats" i que, en cada comici, "està en joc el futur de la revolució bolivariana". Ho diu després que aquests siguin els primers comicis d'ençà que el poble va dir que no al referèndum per modificar la Constitució que ell mateix havia aprovat el 1999. S'han escollit 22 dels 23 governants del país i diversos càrrecs locals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema