Més de dues-centes persones van acudir al "comando de campanya" de l'oposició veneçolana i van esclatar d'alegria al proclamar-se el triomf opositor a Caracas i Miranda.

L'elegit com a alcalde metropolità de Caracas, Antonio Ledezma, va destacar davant els seguidors que corejaven el seu nom i el dels candidats victoriosos que es posarà a treballar "demà" mateix.

"Demà tornaré als turons, tornaré a les barris (perquè) els problemes són tan greus que no hi ha temps per celebrar", va asseverar.

Ledezma, que va governar Caracas en la dècada de 1980 amb el partit socialdemòcrata Acció Democràtica (AD), va dedicar la victòria "als més humils" i va advocar per crear una "corporació metropolitana de seguretat", i solucionar els problemes d'escombraries que afecten a la capital veneçolana.

El candidat opositor també va instar al president veneçolà, Hugo Chávez, a "treballar junts per rescatar Caracas", a més de demanar-li que "posi en llibertat als presos polítics de Veneçuela".

Acompanyat de la seva dona i fills, el recent elegit alcalde va demanar a Déu "saviesa" i ajuda als seus col·laboradors, entre ells l'actual alcalde sortint de Chacao, Leopoldo López, i a adversaris perquè Caracas sigui una "ciutat per a la vida".

També va agrair als partits opositors que "sabessin entrellaçar les seves banderes, desdibuixant fins i tot els seus postulats programàtics" per aconseguir una "Veneçuela que vol pau, una Veneçuela que necessita pau".

"El que avui vam fer no va ser una jornada per ruminar odis, el que avui protagonitzem va ser una magnífica i sublim jornada d'esperança", va destacar.

En declaracions als periodistes moments abans de ser elegit alcalde, va advocar per "revertir els altíssims nivells d'inseguretat" de la capital veneçolana amb una "policia preventiva que estigui millor capacitada i remunerada". També va prometre "rentar" la ciutat en una tasca "titànica".

Després de les seves paraules, el recent elegit nou governador de Miranda, Henrique Capriles Randonski, va anunciar que "molt aviat comença la Caracas i la Miranda de la vida".

Davant un auditori que no va cessar de cridar el seu nom, Capriles, de 36 anys i actual alcalde sortint del municipi caraqueny de Baruta, es va mostrar "molt content" per Veneçuela.

Amb una samarreta acolorida i esportiva, el més victorejat dels candidats triomfadors va subratllar que "avui s'acaba un cicle i demà començarà un altre de molta esperança".

"Vostès (els votants) sou els guanyadors, nosaltres som instruments d'aquesta força del canvi que es va moure i es va expressar amb contundència", va afegir.

Al seu judici, el país està "cansat de la divisió i la polarització", per la qual cosa es va unir a la petició de Ledezma de treballar conjuntament amb el Govern nacional.

Alguna cosa en el que també va coincidir López, que va ser inhabilitat per la Contraloria General per presentar-se al càrrec que ocuparà Ledezma i avui va ser un dels més aplaudits.

"Van intentar que el canvi no arribés, van fer l'impossible, van creure que no ens n'anàvem a unir", va dir, abans d'assegurar que l'oposició està "unida per la victòria, per la gent" i "perquè ja Veneçuela és plural".

Segons va assegurar López, després d'aquestes eleccions, "deixem de ser oposició per convertir-nos en l'alternativa".

En declaracions als periodistes, l'alcalde va destacar a la dissidència chavista com "un nou actor polític" amb el qual es podrà "construir una nova majoria" amb un projecte que pugui "agrupar a tots".

A l'acte de celebració, en el que van abundar els estudiants, el diputat veneçolà Ismael García també va dir que a l'Assemblea Nacional la seva veu "no serà callada" perquè representa a "un poble que va acompanyar" en "somnis i esperances que lamentablement en el temps es van veure esvaïts".

García va invitar a tots els partits a exercir la "força de la inclusió" i evitar així "una força d'oposició i una altra de govern" per ser un país "cada dia més democràtic".

Després d'escoltar les seves paraules, els seguidors van abandonar el "comando de campanya" per prosseguir celebrant la seva victòria en dos llocs emblemàtics per als veneçolans.