25 de novembre de 2008
25.11.2008
Nacions Unides

Ban Ki-moon confirma que Sèrbia i Kosovo respectaran l'enviament de la missió europea

25.11.2008 | 10:40

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, va assenyalar ahir que tant Sèrbia com Kosovo s'han compromès a cooperar amb la missió policial i de justícia que la Unió Europea (UE) planeja enviar a la zona i que, sota les sigles d'EULEX, ha estat vetada reiteradament des de Belgrad per entendre que suposa una confirmació definitiva de la separació del seu en un altre temps província.

Aquest desplegament podria portar-se a terme a principis del pròxim mes, malgrat que el seu enviament ja està aprovat des del febrer passat. La missió compta amb el suport de les Nacions Unides i supervisarà les tasques policials, judicials i duaneres.

D'altra banda, i tot i que Ban va explicar en un comunicat que les autoritats kosovars han rebutjat el seu pla sobre el reordenament de la missió de l'ONU, el Govern local s'ha compromès a col·laborar amb ella. Aquesta promesa de cooperació contrasta amb les reticències manifestades en aquesta ocasió per Pristina, que considera el pla de l'ONU com una intromissió i una partició del jove Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema