El president va precisar que els vots aconseguits pel Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) sumen un total de 5.504.902, d'acord el resultat de la primera totalització emesa pel Consell Nacional Electoral, "faltant només percentatges molt baixos d'algunes actes".

Segons la seva opinió, l'oposició va disminuir el seu percentatge de sufragi en un 10 %, que en vots supera més dels quatre milions. "És a dir que la diferència és de 1.300.000", va explicar, i va emfatitzar en una trobada sostinguda amb mitjans internacionals i locals a Miraflores que amb els resultats obtinguts en els comicis del 23 de novembre "ha quedat demostrat que està profundament consolidada la Revolució Bolivariana a Veneçuela".

Sobre aquesta qüestió, Chávez va assenyalar que el poder popular i la democràcia veneçolana es mantenen ferms al país i que l'oposició no té "ni un només espai guanyat". A més va afegir en declaracions a l'Agència Bolivariana de Notícies, recollides per Europa Press, que les forces opositores controlaven fins a aquest diumenge set governacions i que els resultats electorals els van deixar només cinc governacions a les seves mans.