La ministra d'Educació, Política Social i Esport, Mercedes Cabrera, va destacar ahir el caràcter aconfessional de l'Estat espanyol i la necessitat que "es respecti la naturalesa pública de les escoles, amb l'eliminació de qualsevol símbol que pertanyi a l'àmbit privat", en referència a la recent sentència sobre la retirada de crucifixos en un col·legi públic de Valladolid.

Cabrera va reconèixer "la realitat catòlica majoritària d'Espanya", però va destacar la necessitat que "la religió es mantingui en l'àmbit privat de la vida de les persones, sense interferir en l'educació pública", així com va recordar que la població actual del país és cada vegada "més heterogènia i de múltiples confessions religioses".

Així mateix, va assenyalar la importància que els centres educatius compleixin les sentències judicials que "obliguen tots" i que "garanteixen el dret dels progenitors a decidir sobre l'educació dels seus fills". Els pares "tenen dret a demanar que es retirin els símbols religiosos i els centres hauran de complir-ho, actuant d'acord amb allò establert per la Constitució", va afirmar la ministra.

Paral·lelament, va negar que el Govern estigui utilitzant aquest polèmic assumpte per desviar l'atenció d'altres problemes educatius com el fracàs o l'abandonament escolar.

Per la seva part, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va afirmar ahir que "no tinc res més que respectar" la controvertida sentència emesa per un jutjat de Valladolid en la qual s'obliga a un col·legi públic a retirar els crucifixos de les seves aules.