Les autoritats de Nova York han augmentat les mesures de seguretat en el sistema de transports de la ciutat després de conèixer l'existència d'una «amenaça terrorista no corroborada» per al període nadalenc. «El Departament de Policia de Nova York està assabentat d'una amenaça no confirmada indicant que la xarxa terrorista Al-Qaeda ha estudiat com a possible blanc la xarxa de transport de Nova York», va confirmar el portaveu d'aquest cos, Paul Browne.

Va afegir que no tenen «informació que faci pensar que aquestes discussions van passar de la simple fase d´aspiració, però per cautela el Departament de Policia ha desplegat recursos addicionals en el sistema de transport públic». «No és estrany que el Departament rebi informació d'amenaces i que adapti els seus recursos consegüentment», va explicar Browne.

El Departament de Seguretat Nacional va informar ahir a Washington que ha rebut informació «plausible, però no confirmada» sobre aquest suposat pla d'Al-Qaeda per atacar el sistema de transport públic de Nova York. Segons l'informe d'alerta emès pel Departament de Seguretat Nacional i l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI), els terroristes d'Al-Qaeda planegen atacar la xarxa de metro de Nova York, una de les que compta amb més usuaris del món.

Per la seva banda, l'Autoritat de Transport Metropolità (MTA) de Nova York també va confirmar que coneix aquestes amenaces no corroborades. «Ja estem en alerta alta (en un nivell de quatre sobre cinc) i sempre intensifiquem la nostra capacitat de resposta en aquesta època de l'any», va assegurar Aaron Donovan, portaveu de l'organització encarregada dels sistema de transport públic de la ciutat.

En aquest sentit, Donovan va voler afegir que l´MTA ha estat «treballant molt estretament amb les autoritats locals, estatals i federals per augmentar la presència policial en el sistema de transport».