27 de novembre de 2008
27.11.2008
Terrorisme

Rubalcaba treu importància al vídeo dels talibans i diu que el Govern està en alerta

27.11.2008 | 13:16

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit avui que el vídeo en què els talibans amenacen Espanya per mantenir tropes a l'Afganistan no ha alterat el nivell d'alerta del Govern perquè "no passa de ser una amenaça més dins del que són amenaces relativament freqüents, per desgràcia, que ens obliguen a estar en permanent alerta".

"No vull restar importància a aquest vídeo, però he de dir-los que amenaces d'aquesta natura n'hi ha amb certa freqüència desgraciadament", ha afirmat Rubalcaba en declaracions a l'entrada de la reunió de ministres d'Interior de la UE.

"El nostre nivell d'alerta és important perquè sabem que som en el punt de mira. Però aquest és un vídeo més", ha ressaltat el ministre de l'Interior.

"Té alguna simbologia especial que estem analitzant, però no passa de ser una amenaça més dins del que són amenaces relativament freqüents, per desgràcia, que ens obliguen a estar en permanent alerta", ha subratllat.

Rubalcaba ha abonat la proposta del coordinador antiterrorista de la UE, Gilles de Kerchove, de reforçar la col·laboració amb els Estats Units en matèria de lluita contra el terrorisme aprofitant l'arribada a la presidència de Barack Obama.

"Nosaltres bilateralment la tenim molt bona, però certament si Europa adopta aquesta decisió serà encara millor", ha afirmat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema