La tensió augmenta per moments a Tailàndia. El primer ministre, Somchai Wongsawat, va declarar ahir l'estat d'emergència en els dos aeroports de Bangkok, després que tots dos hagin estat ocupats per manifestants opositors al Govern. Per altra banda, davant els creixents rumors que indiquen que podria produir-se un cop d'Estat, Somchai va negar que vulgui cessar el cap de l'Exèrcit, Anupong Paochina, que dimecres havia sol·licitat la seva dimissió, i va recomanar als militars que es mantinguin en les seves casernes per no donar força als rumors de cop d 'Estat. A més, el primer ministre va anunciar, en un missatge televisat, que la policia i algunes unitats militars intenten posar fi als bloquejos dels aeroports, que estan causant enormes danys en l'economia tailandesa.

Des de dimarts passat els partidaris de l'Aliança Popular per a la Democràcia (PAD) mantenen ocupats els dos aeroports de la ciutat de Bangkok, bloquejant així les dues principals vies d'accés al país, fet que suposa un enorme dany a l'economia tailandesa, que viu principalment del turisme. Per aquest motiu, el primer ministre Somchai va declarar l'estat d'emergència en els dos aeroports, el de Suvarnabhumi, que és el més important, i el de Don Muang, el major del país fins fa uns anys, segons el ministre de Sanitat, Chalerm Yoobamrung.

Després d'una reunió d'emergència del consell de ministres, el Govern tailandès va decidir que serà la policia qui s'encarregarà de recuperar el control dels dos aeroports, amb la col·laboració d'algunes unitats de l'exèrcit. En aquest sentit, el grup progovernamental Front Unit per a la Democràcia contra la Dictadura (UDD) va amenaçar d'enviar els seus partidaris als aeroports per dispersar els manifestants si l'Executiu no feia res contra ells. El líder d'UDD, Veera Musikhapong, va opinar que la solució és que el Govern emprengui accions legals contra la PAD a través de la Policia i permeti que l'Exèrcit imposi l'estat d'emergència.

No obstant això, el president de l'operador d'aeroports de Tailàndia, Serirat Prasutanond, va anunciar que l'aeroport de Suvarnabhumi seguirà tancat almenys fins dissabte, mentre que el de Don Muang, per al qual va sol·licitar protecció excepcional, podria ser obert demà a la tarda. Per aquest motiu, l'aerolínia Thai Airways, que ja ha cancel·lat un total de 176 vols, està preparant un pla de contingència pel qual utilitzarà l'aeroport d'U-Tapao, a una hora de Bangkok, com a base temporal dels seus vols.

Durant el dia d'ahir, es van estendre els rumors que Anupong hauria donat de límit fins a la mitjanit per dissoldre el Govern.