La policia tailandesa ha ordenat als milers de manifestants que es troben a l'aeroport de Don Muang que el desallotgin per intentar que el conflicte se solucioni en uns dies. Si fracassessin les negociacions, els agents estan disposats a actuar contra els simpatitzants de l'oposició, segons va informar el cap policial encarregat d'aquestes negociacions, Suchart Muenkaew, encara que les ordres del primer ministre són que el desallotjament sigui pacífic. Mentrestant, a l'aeroport internacional de Suvarnabhumi s'han desplegat centenars d'agents, a l'espera que s'iniciïn les negociacions entre autoritats i manifestants, per evitar que aquests es revelin. Per altra banda, l'aeroport de la base militar d'U-Tapao, a 150 quilòmetres de Bangkok, ha estat habilitat per donar sortida a milers de turistes atrapats, entre ells uns 300 espanyols, fins que els dos bloquejats tornin a la normalitat.

Les autoritats tailandeses van iniciar ahir les negociacions per restablir la normalitat en els dos aeroports bloquejats de la ciutat de Bangkok. En primer lloc, van sol·licitar als manifestants antigovernamentals que han ocupat l'aeroport nacional de Don Muang que el desallotgin, segons informacions del cap policial, Suchart Muenkaew. A més, van avisar que si fracassen els contactes actuaran contra els manifestants. "Estem demanant-los que permetin que l'aeroport reprengui les seves operacions", va indicar. Així, la policia espera que les coses tornin a la normalitat a l'aeròdrom en tres dies.

Mentrestant, a l'aeroport més important del país, el de Suvarnabhumi, centenars de policies amb porres i escuts es van situar en els voltants, però no van adoptar cap mesura contra els partidaris de l'Aliança Popular per a la Democràcia (PAD). En aquest sentit, el primer ministre Somchai Wongsawat, en una declaració televisada des del refugi d'emergència a la ciutat de Chiang Mai, a 700 quilòmetres de Bangkok, va explicar que el Govern serà amable amb els manifestants. "No es preocupin, les autoritats prendran mesures suaus per fer-los front", va afirmar. A més, va convidar les ONG i els mitjans de comunicació a seguir el procés perquè comprovin que es respecten els drets humans. El primer ministre va reconèixer que es va veure obligat a declarar l'estat d'emergència perquè la seva economia basada en el turisme no podia tolerar més trastorns.