Almenys onze persones (34, segons una emissora de l'oposició citada per l'agència Reuters) que participen en l'ocupació de la seu del govern tailandès a Bangkok van resultar ferides en esclatar una granada, va informar la policia. L'explosió es va produir prop d'una tribuna instal·lada pels congregats davant la seu governamental, segons un responsable policial.

L'atac succeeix a una sèrie d'explosions registrades en els voltants de l'edifici, que està pres des d'agost per partidaris de l'Aliança del Poder Democràtic (APD), que reclama la dimissió del primer ministre, Somchai Wongsawat.

Un portaveu dels serveis d'emergència es va limitar a afirmar que l'explosió havia provocat ferides a una desena de manifestants, sense aportar més dades.

D'altra banda, els manifestants van fer retrocedir posicions a la policia prop del principal aeroport de Bangkok després d'un enfrontament, mentre que el Govern tailandès reiterava als capitostos la seva intenció de posar fi a l'ocupació mitjançant el diàleg, per evitar un desallotjament per la força.

Al mig del clima de tensió, prop de 2.000 partidaris de l'Aliança del Poble per a la Democràcia, organitzadora de la protesta, van fer replegar uns 150 policies que muntaven controls a l'exterior de l'aeroport internacional de Suvarnabhumi, el principal del país i que està pres des de dimecres, per forçar la dimissió del Govern del primer ministre, Somchai Wongsawat.

L'Autoritat d'Aeroports de Tailàndia va assenyalar en una nota que l'aeroport de Suvarnabhumi, pel que passen diàriament uns 150.000 viatgers, que seguirà tancat almenys fins dilluns que ve.