02 de gener de 2009
02.01.2009
Decisions

Israel decreta el tancament de Cisjordània per un període de 84 hores i declara l'«alerta màxima»

02.01.2009 | 12:03

El Govern d'Israel ha decretat avui el tancament de Cisjordània per un període de 84 hores i la Policia israeliana ha estat posada en estat d'"alerta màxima", coincidint amb el setè dia de bombardejos sobre la franja de Gaza, segons ha informat l'agència palestina de notícies Maan.

Les dues decisions han estat anunciades pel ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, després de reunir-se aquest matí amb els responsables de seguretat. Aquestes mesures impediran a les persones amb carnet d'identitat palestí o amb targeta de residència de Jerusalem entrar a la ciutat o moure's-hi de manera lliure.

En canvi, els palestins sí podran moure's dins de Cisjordània, tot i que s'espera que hi hagi retencions, segons ha admès un portaveu de l'exèrcit israelià. D'aquesta manera, els ciutadans estrangers que viatgin a Cisjordània i Jerusalem no seran privats dels seus moviments, però sí que es veuran sotmesos a restriccions.

Segons Maan, tant a Jerusalem com a les localitats pròximes ha augmentat enormement la presència de la Policia israeliana. L'accés a la mesquita d'Al-Aqsa quedarà restringit als homes de més de 50 anys i a les dones amb targeta de residència de Jerusalem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema