Centenars de milers de manifestants es van congregar ahir en diverses capitals europees en contra de l'operació militar israeliana a la franja de Gaza que va començar fa vuit dies i que ha causat més de 450 morts i uns dos mil ferits. A Madrid centenars de manifestants van recórrer el centre de la ciutat i es van concentrar davant les ambaixades dels EUA i d'Israel en una marxa no autoritzada durant la qual van reivindicar una nova Intifada i el cessament de la "massacre" a Gaza. La manifestació va arrencar després de la dissolució d'una concentració autoritzada davant del Ministeri d'Afers Estrangers d'Espanya. El primer acte, protagonitzat en la seva majoria per ciutadans d'origen àrab, sobretot palestins, va transcórrer entre crits contra els atacs d'Israel i alguns assistents van cremar banderes israelianes.

A Europa, al centre de Londres centenars de manifestants convocats per 30 organitzacions com la Coalició Pareu la Guerra, la Iniciativa Musulmana Britànica i la Campanya per la Solidaritat Palestina es van citar sobre el riu Tàmesi i a tocar del Parlament de Westminster i van finalitzar a la plaça de Trafalgar.

A Alemanya, més de 5.000 persones van sortir al carrer en diverses ciutats per exigir a Israel el final dels bombardejos sobre la franja de Gaza. També desenes de milers de persones es van manifestar en diferents ciutats franceses, la més concorreguda a París, en contra de l'ofensiva israeliana. Les manifestacions es van anar succeint en diferents països europeus amb milers de centenars de manifestants.