04 de gener de 2009
04.01.2009
Declaracions

L'Autoritat Nacional Palestina creu que Israel vol condicionar al futur president dels EUA amb l'ofensiva a Gaza

04.01.2009 | 18:12

L'Autoritat Nacional Palestina ha assegurat que un dels objectius de l'ofensiva militar israeliana a la franja de Gaza és condicionar la política del futur president dels Estats Units, Barack Obama, posant-lo contra les cordes per a quan assumeixi el càrrec.

Segons ha afirmat un dels portaveus del govern palestí, Fayez Sacca, a Catalunya Ràdio, "un dels objectius d'aquesta guerra feta pel govern israelià contra Gaza traça un camí a Obama perquè segueixi en la línia, històricament coneguda, dels presidents nord-americans".

Sacca ha donat suport als islamistes i ha culpat Israel de la situació. En aquest sentit, ha assenyalat que Hamas és "part del teixit social palestí i del teixit polític, que té els seus errors, que té els seus actes que han espatllat la imatge del poble palestí i la seva unitat, però això no és una excusa per justificar el que està fent Israel".

El portaveu ha matisat, així, la posició inicial del president Mahmud Abbas qui, al començament de l'ofensiva, va responsabilitzar a Hamas per haver-se negat a prolongar la treva amb Israel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook