El governador de Nou Mèxic, Bill Richardson, va anunciar ahir que renuncia a la seva nominació per convertir-se en secretari de Comerç del Govern de Barack Obama en ser objecte d'una investigació judicial. Richardson ho declarava ahir, un dia abans que el president electe dels EUA, Barack Obama, s'intal·li a la capital nord-americana, on l'espera una intensa agenda de treball abans de la cerimònia d'investidura del 20 de gener.

Pel que fa el governador de Nou Mèxic, un jurat investiga com una companyia de Califòrnia que va fer donacions polítiques a ?Richardson va aconseguir un lucratiu contracte amb el govern de Nou Mèxic. "Deixin-me dir clarament que tant jo com la meva administració hem obrat degudament i que aquesta investigació ho posarà de manifest. Però he conclòs que la investigació també obligaria a un insostenible retard en el procés de confirmació", va afirmar Richardson en declaracions que recull la pàgina web de la cadena de televisió NBC.

L'equip de transició d'Obama va dir que ha acceptat la decisió de Richardson. Segons NBC, el president electe va acceptar la decisió del governador de Nou Mèxic, d'origen hispà, amb "recança". Richardson indica en el comunicat que planeja continuar amb les seves funcions de governador. "Aprecio la confiança que el president Obama ha dipositat en mi i aprecio també la seva amistat.

El president electe té previst arribar avui a la tarda a la capital del país per ja intal·lar-s'hi, provisionalment en un hotel. La família Obama restarà a l'espera de la investidura entre unes parets amb tarifes que oscil·len entre els 280 i els 4.200 euros per nit i habitació.