Leónidas Vargas Vargas, cap mafiós colombià, va ser assassinat ahir a la tarda a l'Hospital Doce de Octubre de Madrid. Almenys un individu va entrar a l'habitació de l'hospital en la qual Vargas estava ingressat i va disparar quatre trets contra el cap mafiós colombià.

Vargas va ser detingut per la policia el 8 de juliol de 2006 en un hotel de Madrid. En el moment del seu arrest, Colòmbia oferia una recompensa de cinc milions de dòlars. Vargas està considerat un important cap del narcotràfic a Colòmbia, relacionat amb el càrtel de Medellín, segons va informar la Prefectura Superior de Policia.

Vargas, àlies El Viejo, tenia 60 anys. Pel que sembla, el cap dels càrtels del Caquetá i del sud del país, va ser condemnat a 19 anys de presó per delictes de narcotràfic i a 26 anys de presó més per homicidi, possessió il·legal d'armes i enriquiment il·lícit. Per aquestes condemnes va romandre reclòs en diversos centres de màxima seguretat a Colòmbia.

Intent d'assassinat

A més, va ser acusat d'intentar assassinar el candidat presidencial del Partit Liberal de Colòmbia, l'exministre Horacio Serpa, quan es trobava a la presó de La Modelo (Bogotà).

Vargas també està acusat d'organitzar bandes de sicaris a la regió, segons un document del Programa de Drets Humans adscrit a la Vicepresidències de Colòmbia. La xarxa a la qual pertany el cap mafiós assassinat en un hospital de Madrid està acusada d'enviar embarcaments de cocaïna als Estats Units, a través d'Hondures, des de les selves del Caquetá, regió del sud-oest colombià.