10 de gener de 2009
10.01.2009
Hauran de ser lliures i justos

Macedònia farà eleccions presidencials i locals el pròxim 22 de març

10.01.2009 | 17:34

El president del Parlament de Macedònia, Trajko Veljanovski, ha anunciat avui que les eleccions presidencials i locals se celebraran el pròxim 22 de març. Veljanovski ha advertit que aquest comicis hauran de ser lliures i justos per impulsar el procés d'adhesió de Macedònia a la UE.

"Unes eleccions netes i democràtiques (...) és la cosa més important per al nostre ingrés a la Unió Europea", ha afirmat Veljanovski després d'anunciar la data de la cita electoral. El procés d'adhesió de Macedònia va començar el 2004, però encara no s'han iniciat les negociacions per a l'ingrés.

La UE ha denunciat irregularitats electorals com la violència i la intimidació que es van registrar a les eleccions parlamentàries del 2008, sobretot a les zones de majoria albanesa.

L'Organització Revolucionària Macedònia Interior-Partit Democràtic per la Unitat Nacional Macedònia (VMRO-DPMNE) va ser la més votada en els comicis del juny i encapçala una coalició de govern amb la Unió Democràtica per la Integració, el partit més votat pel 25% dels albanomacedonis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema