11 de gener de 2009
11.01.2009
Terrorisme

L'audiència nacional jutja a Silva Sande per l'assassinat de dos guàrdies civils

11.01.2009 | 13:28

L'audiència nacional jutja dimarts que ve al dirigent dels GRAPO Fernando Silva Sande per la seva participació en l'assassinat, el desembre de 1989, dels guàrdies civils Isaac Rodríguez i José María Sánchez Melero, els qui prestaven servei en la delegació d'Hisenda de Gijón (Astúries). La Fiscalia sol·licita 48 anys de presó pel terrorista per aquests fets.

L'escrit de qualificació provisional del Ministeri Públic assenyala que l'acció va ser perpetrada per l'acusat al costat dels ja condemnats Guillermo Vázquez Bautista, María Jesús Romero Vega i la difunta María Isabel Santamaría del Pino.

El desembre de 1989, els abans citats, residents a Logronyo, es van traslladar a Gijón per ordre de Silva Sande, qui els va encarregar l'assassinat dels guàrdies civils.

El dia 28 de l'esmentat mes María Jesús i Isabel es van quedar vigilant la Delegació d'Hisenda mentre Vázquez i Sande es van dirigir a la cabina de seguretat on es trobaven els agents, als qui van disparar i, una vegada caiguts a terra, van rematar. El guàrdia civil Rodríguez va morir a l'acte, mentre que el seu company, Sánchez Melero, va morir poc després a l'hospital al qual va ser traslladat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema