11 de gener de 2009
11.01.2009
Acte de precampanya electoral

Zapatero diu que sap conciliar els interessos autonòmics amb els de la resta de l'Estat

11.01.2009 | 18:29

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha lloat aquest diumenge, en un acte de precampanya electoral gallega a Ourense, el president de la Xunta gallega, Emilio Pérez Touriño, i ha assenyalat que sap conciliar els interessos autonòmics amb els de la resta de l'Estat en relació a la negociació del nou model de finançament.

D'altra banda, Zapatero s'ha mostrat convençut que Espanya sortirà de l'actual crisi econòmica i ha insistit en el compromís del govern espanyol de disminuir la despesa pública o congelar el salari mínim interprofessional encara que el PP proposi el contrari.

El president espanyol ha insistit que les pensions mínimes pujaran i el salari mínim seguirà adquirint poder adquisitiu, 'perquè els més febles no ha de pagar amb més intensitat les conseqüències de la crisi'. En aquest sentit, Zapatero ha apuntat que el sistema públic de pensions és 'sòlid i fort' i ha previst que el 2009 la seguretat social tindrà un superàvit de 1.200 milions d'euros. Davant l'increment de l'atur, Zapatero ha insistit que la seva primera és 'donar suport social i real' a les persones que més ho necessiten en aquests moments amb un pla d'inversions que busca millorar la situació dels ajuntaments, les empreses i els ciutadans amb hipoteques. En relació al conflicte a la franja de Gaza, Zapatero ha exigit a Israel l'alto el foc immediat sobre la zona. 'El meu deure és exigir l'alto el foc immediat a Israel i iniciar el procés per a una pau ferma, segura i duradora', ha afirmat. Així mateix, el president espanyol ha demanat a Mariano Rajoy que es pronunciï sobre el conflicte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook