El primer viatge a l'exterior que realitzarà Barack Obama com a president dels Estats Units serà al Canadà.

L'equip de transició i Obama no ho han confirmat oficialment, però l'oficina del primer ministre canadenc, Stephen Harper, va anunciar el viatge en un comunicat. A més, tot i que encara no hi ha data del viatge, segons recull el diari canadenc Toronto Star, el portaveu del primer ministre, Dimitri Soudas,va indicar que Harper es reunirà amb Obama "poc després de la seva presa de possessió". Obama tornarà, així, a la tradició no escrita que han complert la majoria dels presidents nord-americans, en ser Canadà la seva primera visita oficial a l'estranger.

Quan falten menys de deu dies per convertir-se en vicepresident dels EUA, el senador Joseph Biden va dir davant les autoritats afganeses el compromís del seu país a l'Afganistan durant un viatge oficial.

Biden va arribar ahir a la conflictiva província del sud de Kandahar, on es va entrevistar amb els generals de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat. "Estic molt interessat en saber què passa en aquesta regió, perquè ens afecta a tots", va concloure.