"L'hospital pediàtric més gran de Gaza ha informat que els pares no poden traslladar els seus fills malalts a l'hospital pel risc que això suposa", denuncia l'ONG en un comunicat. L'Organització Mundial de la Salut informa que 34 dels 56 centres d'atenció primària estan oberts, tot i això, a causa del conflicte s'ha produït un descens del 90% a les consultes.

A més, els doctors de Save the Children a Gaza han assenyalat que les dones de Gaza estan donant a llum a casa seva ajudades pels seus familiars o veïns, ja que no poden accedir a un centre sanitari.

"Els nadons de tot el món pateixen el risc més alt de morir durant el seu primer mes de vida", ha declarat la directora del programa d'emergència de Save the Children per a Gaza, Annie Foster. "Les amenaces són més grans a la zona de guerra, on el perill als carrers impossibilita que els pares puguin accedir als serveis sanitaris. El tractament d'una complicació durant el part pot significar la diferència entre la supervivència d'una mare i el seu nadó o la mort", ha advertit.

La investigació demostra que la majoria de les morts de nounats pot evitar-se si una dona té accés a mesures sanitàries bàsiques com ara tenir una matrona qualificada durant el part que pot identificar i tractar complicacions, donar consell sobre la cura del nounat durant les primeres hores crítiques de vida i els dies successius al naixement, i la cura prenatal i postnatal.

Però el risc també existeix per als nadons nascuts en hospitals que es troben en incubadores. "Tinc por que un simple problema amb els generadors li pugui costar la vida a aquests nadons. L'atmosfera a l'hospital és molt tensa des que va començar el bombardeig", ha declarat un dels metges de la secció d'atencions neonatals de l'hospital Al Shifa de Gaza, Abu Wael Murjan.

"Amb dècades d'experiència treballant per millorar la salut infantil, Save the Children sap que mesures senzilles com mantenir la calor dels nounats i assegurar tractaments per a la pneumònia i la diarrea, poden salvar la vida dels nadons", ha explicat Foster. "Els més petits i vulnerables de Gaza haurien de poder rebre la cura i l'atenció que necessiten", ha afegit . Segons les Nacions Unides, aproximadament 320.000 nens de Gaza són menors de 5 anys, inclosos un 40.000 menors de 6 mesos. A la Franja viuen aproximadament 1,5 milions de persones.

Fins ara, Save the Children ha distribuït aliments entre 9.500 persones, inclosos 4.700 nens, tot i la falta de seguretat.

Fins i tot abans de l'últim esclat de violència, 50.000 nens que viuen a Gaza patien malnutrició, més de dos terços de tots els nens tenien deficiència de vitamina A i gairebé la meitat dels nens menors de dos anys patien anèmia. La falta d'accés a aliments, aigua potable i subministraments mèdics incrementen el risc sobre la salut i el benestar dels nens de Gaza, segons l'organització.

Save the Children demana una solució pacífica a l'actual crisi que "posa en perill les vides dels nens de Gaza i les vides dels nens israelians en les àrees subjectes a atacs". Save the Children demana el cessament d'hostilitats a totes les parts incloent els atacs per aire i terra d'Israel i els atacs de coets de Gaza. L'ONG demana també lliure accés a l'ajuda humanitària que permeti a les agències distribuir una ajuda molt necessària als nens més vulnerables.