Un cas de grip A d'origen animal detectat en una noia, sospitós de tractar-se de la nova grip, ha fet que l'Escola d'Art d'Olot hagi suspès des d'ahir i durant 10 dies els estudis de Disseny d'Interiors, alhora que quasi una trentena d'alumnes i cinc professors del centre s'estan medicant de forma preventiva. El director de l'escola, Jordi Bartrina, va explicar ahir que s'està pendent que el Departament de Salut confirmi si es tracta d'un cas de nova grip o no. Si les anàlisis que s'estan fent al laboratori madrileny de Majadahonda ho descartessin, s'aturaria aquest dispositiu de prevenció i es tornaria a la normalitat. De moment, però, està previst que durant deu dies una setantena d'alumnes no assisteixin a classe.

El determinant de la suspensió ha estat el fet que una estudiant saltenca d'entre 21 i 22 anys, que cursa primer de Disseny d'Interiors al centre olotí, ha estat declarada com a cas sospitós de nova grip després d'haver acudit a classe amb febre el dia 28 d'abril. La noia, que comparteix pis amb altres estudiants a Olot, hauria estat en contacte amb un cas confirmat al Trueta.

Segons el director, la primera mesura que es va prendre va ser la de contactar amb les persones que durant la setmana passada van tenir una relació continuada i directa amb l'alumna. Així, 5 professors i gairebé una trentena d'estudiants, que ja s'estan medicant de manera preventiva, hauran de romandre 10 dies de baixa per evitar una possible cadena de contagi. La falta de personal docent que significa la baixa de 5 professors ha provocat la decisió del centre docent de suspendre les classes de tots els cursos de Disseny d'Interiors. D'aquesta manera, els alumnes que es queden sense classe pugen a uns 70.

El director de l'escola va puntualitzar ahir que, per facilitar el seguiment dels estudis, el centre allargarà l'actual curs durant el mes de juny. A més, Bartrina va indicar que l'escola mantindrà un contacte permanent amb alumnes i professors via correu electrònic i telèfon.

Trucada des de Salut

Bartrina va explicar que el 2 de maig va rebre una trucada del Departament de Salut, en què se li va comunicar el cas. Salut va demanar que l'escola li passés les dades dels alumnes i professors que havien pogut estar en contacte amb la noia afectada. Després l'escola, amb el consentiment del Departament d'Educació i el consell del de Salut, va decidir suspendre de manera preventiva les classes de Disseny d'Interiors, que ahir ja no es van fer. El director va lloar l'eficiència de Salut en contactar amb totes les persones del centre que havien estat en contacte amb la jove, i tot seguit fer-los el tractament preventiu.

Tres confirmats i 2 sospitosos

Malgrat que ahir es van elevar de 14 a 17 els casos confirmats de nova grip a Catalunya, a Girona continuaven essent tres els casos que ja se sap segur que han contret nova grip, tots ells a casa i amb una evolució favorable. Es tracta d'una noia de Ripoll, d'un noi de Girona i de la mare d'aquest últim, la segona persona que a Catalunya s'ha infectat sense haver viatjat a Mèxic, cosa que també podria haver-li passat a l'estudiant saltenca de l'Escola d'Art d'Olot, si es confirma que pateix la malaltia.

A les comarques gironines, i segons les dades fetes públiques pel Departament de Salut els últims dies, quedarien dues persones sota sospita de patir nova grip, totes dues notificades per l'hospital Josep Trueta de Girona. Es tracta d'un noi de 24 anys i d'una noia de 22 anys. Aquesta última seria la jove saltenca estudiant de l'Escola d'Art d'Olot. Tots dos són a casa i presenten una evolució clínica favorable.