Els arsenals d'ETA han perdut des de començament d'any més d'una tona d'explosius en les operacions de les forces de seguretat espanyoles i franceses, que mantenen oberta l'última d'aquestes que ha permès confiscar gairebé 500 quilos d'explosiu i 7 bombes ja ?preparades.

En l'operació que es va iniciar el passat 19 d'agost amb la detenció de tres responsables de la "logística" d'ETA, s'han localitzat fins ara 7 zulos amb armes i explosius, segons que ha informat el ministeri de l'Interior.

Fonts de la investigació han assenyalat encara que les forces de seguretat encara no han accedit a l'interior del setè zulo localitzat i que ho podrien fer en les pròximes hores o ja dilluns.

La Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional i la Subdirecció Antiterrorista (SDAT) francesa mantenen obert l'operatiu que, de moment, ha permès intervenir gairebé 500 quilos d'explosius, 7 bombes-pagellida preparades i a falta d'explosiu, 17 armes curtes, 4.500 cartutxos i diversos components per a la fabricació d'artefactes.

Entre ells, 500 metres de cordó detonant i 138 detonadors, així com gran quantitat de material electrònic i manuals d'instruccions per al seu ús que haurien permès la fabricació de desenes de bombes adossades, a més d'eines i altres estris. Segons Interior, les operacions d'aquest any en sòl francès i espanyol han permès el desmantellament de bona part de l'estructura logística de la banda, amb la localització d'una desena de dipòsits i la confiscació de nombrós material.

A més a més, en el que portem d'any, les forces de seguretat han detingut 62 presumptes membres o col·laboradors d'ETA, entre ells Jurdan Martitegi, presumpte responsable de l'aparell militar la banda.