Un soldat de l'exèrcit espanyol va morir ahir a la nit al Líban com a conseqüència d'una parada cardiorespiratòria mentre practicava esport a la base 'Miguel de Cervantes' a Marjayoun (el Líban) al costat de diversos dels seus companys, segons ha informat avui el Ministeri de Defensa en un comunicat.

José Antonio Godia Pi, de 21 anys i natural de Lleida, estava jugant un partit de bàsquet durant el seu temps lliure a la base del contingent espanyol que la missió de les Nacions Unides té desplegada al Líban (UNIFIL).

Després de desplomar-se, els seus companys el van portar a un hospital, on se'l va intentar reanimar sense èxit durant 40 minuts, sense que finalment, poguessin fer res per salvar-li la vida.

La mort del jove va ser comunicada al seu pare al voltant de les 22.00 hores pel cap de la unitat. Ara mateix s'estan fent els tràmits necessaris per a la repatriació del seu cos, que està previst que sigui traslladat a la base aèria de Saragossa. L'autòpsia per determinar les causes exactes de la seva mort es realitzarà al nostre país.

Godia Pi va ingressar a l'Exèrcit de Terra el setembre del 2007. Pertanyia a l'especialitat fonamental d'Infanteria Lleugera i es trobava destinat en el Grup d'Operacions Especials III del Comandament d'Operacions Especials de l'Exèrcit de Terra, amb base a Rabasa (Alacant).

El soldat mort es va incorporar al IX relleu de l'operació 'Libre Hidalgo' el passat 20 d'agost dins del contingent UNIFIL. Es tracta de la primera vegada que participava en una missió a l'exterior.