24 de febrer de 2010
24.02.2010
Diari de Girona
En una plantació de te

Una allau de fang mata 15 persones a l'illa de Java

49 persones segueixen enterrades sota el fang i 600 més han estat evacuades

24.02.2010 | 12:07
Una allau de fang mata 15 persones a l'illa de Java

Quinze persones han mort en un esllavissament de terres passat per les pluges torrencials en una plantació de te a l'illa de Java, mentre que 49 més continuen enterrades sota el fang, segons les últimes informacions facilitades aquest dimecres per les autoritats indonèsies.

Tot i que els equips de rescat van assegurar que havia poca esperança de trobar supervivents, es va aconseguir rescatar 15 del fang gràcies a les màquines excavadores que van arribar durant la nit de dimarts. Tots els rescatats patien ferides de diferent consideració i van ser traslladats als hospitals locals.

L'operació de salvament, a la qual s'han sumat policies i militars, es veu dificultada per la profunditat del cràter de fang, situat a més en una àrea muntanyosa de difícil accés, va assenyalar el portaveu de l'Agència Nacional de mitigació de Desastres, Priyadi KARDON .

També persisteixen els xàfecs, que han obligat a evacuar uns 600 residents de la zona afectada per l'allau, que va sepultar mig centenar de pobles del districte de Cidiwey a la província de Java Oriental.

El corriment de terres es va produir després de diversos dies d'intenses precipitacions, habituals durant l'estació plujosa, que a Indonèsia dura des de novembre a febrer.

Cada any, desenes de persones moren en inundacions i allaus durant aquesta època i, segons els ecologistes, aquests successos s'han aguditzat per la rampant desforestació en el major arxipèlag del món, ja que l'absència d'arbres en zones arrasades per la indústria fustera eleva el risc de riuades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook