L'exposició censurada a València, organitzada per la Unió de Periodistes Valencians (UPV), es veurà primer a la ciutat del Túria i després s'exhibirà en altres municipis després de l'oferiment de l'Associació de la Premsa de Madrid (APM). La mostra, Fragments d'un any-2009, va ser retirada pels seus promotors després que divendres la Diputació de València (PP) apartés deu fotos polítiques de la mostra, ubicada al Museu Valencià de la Il·lustració.

Des que es van conèixer aquests fets són "nombroses" les poblacions, entitats i institucions que han ofert a la UPV "el seu suport i els seus locals" per albergar l'exposició, segons un portaveu d'aquesta entitat. No obstant això, el seu president, Joaquín Clemente, que va agrair aquests oferiments, va precisar que primer s'exhibirà a València. L'exposició presenta 91 imatges en les quals 38 professionals del periodisme gràfic valencià recorren alguns dels instants més rellevants que van marcar l'any 2009, com el cas Gürtel.

Tant l'APM com la Federació d'Associacions de la Premsa d'Espanya (FAPE), on està integrada UPV, van condemnar els fets i abonar la decisió de retirar la totalitat de l'exposició. "La decisió de la Diputació és un intolerable acte de censura, impropi d'una societat democràtica, ja que atempta directament contra la llibertat d'expressió i d'informació, pilars fonamentals del nostre Estat de dret", va asseverar la FAPE. "La paraula Modernitat del nom del museu -Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM)- casa molt malament amb actes de censura més propis d'èpoques passades ja superades que de la societat avançada en la que vivim", va assenyalar la Federació, que engloba a 14.000 professionals i 48 associacions de tot Espanya.

En similars termes es va expressar el president de l'APM, Fernando González Urbaneja, qui va invitar a la resta d'associacions de periodistes a prendre iniciatives similars i que tots els ciutadans puguin conèixer "el que no agrada a València". La decisió del museu i de la Diputació és per al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, "una mostra més del tracte que el PP dispensa als mitjans de comunicació".