Comença a prendre forma la ciutat de vacances que un grup d'empresaris xinesos impulsa a la badia de Xiamen inspirant-se en Cadaqués (Alt Empordà). Ja s'ha iniciat la construcció de la vila, però no estarà totalment acabada fins d'aquí a set anys, segons les previsions. El projecte pretén plasmar elements arquitectònics típics de la Mediterrània, com ara les parets blanques, les teules vermelles i els carrers estrets. A més, també estructura la construcció d'habitatges al voltant d'una església, com succeeix a la localitat altempordanesa. Els empresaris van decidir imitar l'urbanisme de la població catalana després de desestimar altres propostes del Mediterrani.

El complex s'està construint a la badia de Xiamen, situada a la província sudoriental de Fujian, una zona de creixement econòmic. Segons la companyia promotora del projecte, també pretén establir vincles culturals a través de l'art i amb la figura de Salvador Dalí. D'altra banda, el Cadaqués de la Xina tindrà una capacitat per acollir prop de 15.000 habitants i, a més d'habitatges, també oferirà hotels de luxe.

Cadaqués va ser el municipi escollit per China Merchants Group Limited per ser el model d'un projecte urbanístic a Zhangzhou, concretament, després d'una visita dels orientals el juny passat. Aquesta és la segona vegada que l'arquitectura de Cadaqués serveix d'inspiració a projectes internacionals. Així, a finals del 2010 es va inaugurar el Cadaqués Caribe, un complex turístic situat a la República Dominicana.