El líder libi, Moammar al-Gaddafi, va encarregar al responsable dels serveis secrets a l'exterior, Buzid Durda, que dialogui amb els dirigents rebels de la part oriental del país. Gaddafi ha intentat obrir canals de contacte amb els caps de les tribus, però aquests han rebutjat negociar amb ell. L'encara líder libi va substituir el número dos dels serveis secrets exteriors, el coronel Abdalá Senusi -que comandava les seves forces lleials i va ser apartat del poder- per Mansur Dau El Qahsi.

Paral·lelament, el líder libi va afirmar que "la meva gent m'estima i moririen per protegir-me", en una entrevista amb la periodista de la cadena nord-americana ABC Christiane Amanpour, que va revelar al seu compte de Twitter que durant l'entrevista Gaddafi "va rebutjar reconèixer que hi hagi hagut manifestacions als carrers de Trípoli". "Estic sorprès que tinguem una aliança amb Occident per lluitar contra Al-Qaeda, i ara que estem combatent terroristes ens abandonen", va afirmar, tot afegint que "potser el que volen és ocupar Líbia".

Per part seva, la secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, es va dirigir al Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra, tot afirmant que "a través de les seves accions, ha perdut la legitimitat per governar. El missatge del poble de Líbia s'ha fet clar: és el moment perquè Al-Gaddafi marxi, ara, sense més violència ni retard". "Hem vist les forces del coronel Al-Gaddafi obrir foc contra manifestants pacífics i utilitzar armes pesades contra civils desarmats", va al·legar, tot afegint que l'exili seria una possibilitat. Paral·lelament, el president nord-americà, Barack Obama, es va reunir amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, per parlar sobre la situació.

El Pentàgon ha decidit "reubicar" forces navals i aèries a la regió del Mediterrani i el nord d'Àfrica per estar preparat davant de qualsevol opció o ordre que podria haver de portar a terme de manera ràpida per la rebel·lió a Líbia. Així, el Departament de Defensa està "reposicionant" algunes unitats de les forces navals i aèries a la regió propera a Líbia per si de es requereix la seva intervenció.

Per part seva, la UE va aprovar sancions econòmiques i militars contra el règim de Gaddafi i va considerar que l'impacte de les revoltes no afectarà el seu subministrament energètic. "Les mesures de la UE no es limiten a la resolució de l'ONU, sinó que afegeixen sancions pròpies", va confirmar la presidència hongaresa de torn de la UE.

Per altra banda, dos helicòpters de les forces lleials a Gaddafi van ser abatuts prop de la ciutat de Misrata, a uns 200 quilòmetres a l'est de Trípoli, mentre que a Bengasi desenes de persones continuen concentrades a la plaça dels Jutjats. Els bancs recuperen a poc a poc la seva activitat, després de diversos dies en els quals només algunes sucursals atenien els clients amb un horari reduït.