03 de març de 2011
03.03.2011
Tensió a Líbia

Gaddafi diu que no pot dimitir perquè no té cap càrrec

El líder libi afirma que el poder està "en mans del poble" des del 1977 quan es va constituir l´Autoritat del Poble

02.03.2011 | 20:17
Moammar al-Gaddafi.

El líder libi, coronel Moammar al-Gaddafi, ha assegurat aquest dimecres que a Líbia regeix una "verdadera democràcia" en què el poder està "en mans del poble" i ha assegurat que al seu país no existeix el lloc de president.

Per tant, ha dit, ell mateix no exerceix "cap càrrec" del que pugui "dimitir". "Moammar al-Gaddafi no és el president, i no pot dimitir com a president, no té ni tan sols un Parlament que pugui dissoldre, no hi ha cap càrrec del qual pugui dimitir", ha declarat Gaddafi en un discurs pronunciat davant d'un grup de partidaris a Trípoli, i transmès en directe per la televisió estatal. "L'autoritat és en poder de tots els libis, no hi ha lloc per a un president a Líbia", ha manifestat.

"Quan llegeixo les informacions de premsa en què esmenten directament el meu nom, me'n ric", ha prosseguit. "Què té a veure això amb mi?", s'ha preguntat. "Jo vaig fer la revolució eh 1969, vaig lliurar el poder al poble i em vaig quedar al meu khaima", ha afirmat.

Segons Gaddafi, a Líbia no hi ha "un règim presidencial, ni monàrquic", ni tampoc "un Parlament i un Executiu". El poder recau "únicament en el poble" des de 1977, quan es va constituir l'Autoritat del Poble, ha prosseguit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades